Wiking Luma 6 vuolukivi

4 256,00  sis alv. 24%

Wiking Luma 6 on tyylikäs ja moderni kiertoilmatakka. Suuri luukku ja iso tulipesä antavat tulen loistaa kaikkialle huoneeseen. Wiking Luma 6 on helposti sijoitettava ja erittäin tehokas. Tässä takassa on todella pienet suojaetäisyydet.

Wiking Luma 6 on takka sinulle, joka arvostat tyylikästä, tyylipuhdasta ja innovatiivista takkaa ja haluat nauttia tulen katselusta

 €
Ota yhteyttä

Kuvaus

Wiking Luma 6 on täydellinen valinta sinulle, joka haluat takasta mahdollisimman paljon. Suuren luukun ja tulipesän ansiosta tuli näkyy kaikkialle huoneeseen. Takassa on myös vakiotoimituksena Wiking Autopilot järjestelmä. Käytännössä se tarkoittaa, että Wiking-kamiinasi toimii automaattiohjauksella, niin ettei sinun tarvitse koko ajan säätää kamiinaa ja että se palaa kaikissa polton vaiheissa (sytytys, poltto, hiillos) mahdollisimman puhtaasti. Lämpöherkkä kaksoismetallijousi laajenee tai supistuu tulipesän lämpötilan mukaan. Jousi säätää ensiö- toisio- ja lasinhuuhtelu paloilmansyötöt tulipesän lämpötilan mukaan niin, että palotapahtuma on mahdollisimman puhdas. Kun tulet on sytytetty, asetat halutun lämpötilan paloilmansäätimellä ja järjestelmä huolehtii kamiinan säätämisestä sen jälkeen.

Wiking kamiinan Automatic toiminnon hyödyt:

  • helpompi sytyttää
  • helpompi käyttää
  • kamiinaa ei tarvitse säätää itse niin paljon
  • pienempi puun kulutus
  • puhtaampi lasiluukku
  • puhtaampi savupiippu
  • pinempi ympäristörasitus

Takan alaosassa on halkotila jolloin tilassa voi säilyttää vaikkapa sytykkeitä, tulitikkuja ja suojakäsineitä.

Lisävarusteet

Myös Wiking Luma 6 -malliin saa lisävarusteena palamisilmaliitännän, jonka avulla palamisilma voidaan tuoda joko lattian tai seinän läpi. Lasinen tai teräksinen eduslaatta täydentää kokonaisuuden.

Wiking Luma 6 kamiina on varustettu lämmön varastointilokerolla. Kamiinan yläosa voidaan täyttää lämpöä varastoivalla lämpömakasiinilla. Lämpömakasiini on tehty vuolukivestä, jolla on erityinen kyky varastoida lämpöä puukaminasta. Lämpö vapautuu hitaasti huoneeseen.

Kun puulämmitteiden kamiina palaa, lämmönvarastointitilassa oleva kivi lämpiää. Kun kamiinan tuli on palanut loppuun, kivi jatkaa varastoituneen lämmön luovuttamista huoneeseen.

Tekniset tiedot:

Mitat (LxSxK) 530 x 454 x 1324 mm
Lämmitysala 80 m²
Suurin halkojen pituus 33 cm
Paino 266 kg + lämpömakasiini 45 kg
Värivaihtoehdot vuolukivi
Teho 3-8 kW
Hyötysuhde 81 %
Nimellisteho 7,0 kW
Hormiliitos päältä tai takaa
Savukanavaliitäntä Ø 150 mm
Savukaasujen ka. lämpötila 295 °C
CO-partikkelit 13%:ssa O2 0,09 %
Energialuokka A+
Suojaetäisyys tulenarkaan materiaaliin taakse 50 mm sivuille 450 mm

kulmista 45 asteen nurkka-asennuksessa 50 mm

Wiking Paloilmaliitäntä

Puhtaan ja tehokkaan palamisen edellytys on jatkuva ilmavirta kamiinaan. Nykypäivän kodin on oltava sekä energiatehokkaita että ympäristöystävällisiä ja siksi niiden eristys on erittäin hyvä. Tämä on järkevää, mutta se voi olla ongelma puulämmitteisen kamiinan riittävän paloilman saannin kannalta. Ratkaisu on paloilmajärjestelmä, joka varmistaa jatkuvan ilmavirran puulämmitteiseen Wiking kamiinaan. Paloilmaliitos luo ilmankierron, joka on melkein läpäisemätön.

Wiking kamiinoiden palotekniikka ja Automatic järjestelmä.

Wiking kamiinoissa paloilma tuodaan tulipesään yläkautta kuumana. Paloilma otetaan takan kuoren sisään jossa tulipesän liekit kuumentavat paloilman ennen kuin se puhaltuu suoraan liekkiin.

Paloilmaa johdetaan tulipesään kolmea eri kautta: Ensiöpaloilma arinan läpi. Toisiopaloilma tulipesän takaosan reijistä. Lasin huuhteluilma lasin yläosasta. Kun kamiina sytytetään, suurin osa paloilmasta tulee ensiöpaloilmansyötön kautta. Sytyttämisen jälkeen ensiöpaloilmansyöttöä säädetään pienemmälle (kamiinan paloilmansäätimestä). Tästä johtuen suurempi osa paloilmasta tulee toisiopaloilma- ja lasinhuuhtelupaloilmakanavista.

Kun tavallisessa kamiinassa säädetään paloilmaa pienemmälle, kamiina alkaa yleensä palamaan kytemällä: puu palaa huonosti, lasiluukku mustuu, piippu nokeentuu ja lämpöä tulee vähän.

Wiking kamiinan Automatic järjestelmä auttaa säätämään kamiinan paloilmansyöttöä niin, että palaotapahtuma on mahdollisimman hyvä. Kamiinan tulipesässä on kaksoismetallijousi joka reagoi lämpötilaan, ja säätää automaattisesti ensiöpaloimansyötön mahdollisimman hyville asetuksille, niin että kamiina saa hyvin ilmaa syttyessään ja polton sekä puiden lisäyksen aikana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämpömakasiini

Wiking Luma 5 ja 6 Kamiina mallit on varustettu lämmön varastointilokerolla. Kamiinan yläosa voidaan täyttää lämpöä varastoivalla lämpömakasiinilla. Lämpömakasiini on tehty vuolukivestä, jolla on erityinen kyky varastoida lämpöä puukaminasta. Lämpö vapautuu hitaasti huoneeseen.

Kun puulämmitteiden kamiina palaa, lämmönvarastointitilassa oleva kivi lämpiää. Kun kamiinan tuli on palanut loppuun, kivi jatkaa varastoituneen lämmön luovuttamista huoneeseen.

Huom! Lämpömakasiini on lisävaruste vain Wiking Luma 5 ja Luma 6 malleihin, jotka on varustettu lämmön varastontilokerolla.

Lämpömakasiinin paino 45 kg.