Hwam 3110c

2 780,00  sis alv. 24%

Puhdaslinjainen Hwam 3110 -kevyttakka sopii kaikkiin koteihin ja sulautuu kuin itsestään useimpiin sisustustyyleihin. Hwam 3110 on luonnollinen valinta sinulle, joka arvostat tyylikästä, tyylipuhdasta ja innovatiivista takkaa, jonka ääressä on mukava kotoilla.

Takan voi sijoittaa joko suoralle seinälle tai nurkkaan.

 €
Ota yhteyttä

Kuvaus

Hwam 3110c on tyylipuhdas takka, jossa tuli on pääosassa. Kiertoilmatoiminta lämmittää isommankin tilan nopeasti. Keveytensä ansiosta takan voi asentaa lattialle ilman perustan vahvistamista.

Hwam 3110 -kevyttakassa on reilun kokoisella lasilla varustettu valurautaluukku, joka päästää paljon valoa ja lämpöä huoneeseen.

Takassa on Autopilot toiminto, jonka avulla hallitaan paloilmansyöttöä koko polton aikana. Käytännössä se tarkoittaa, että HWAM-kamiinasi toimii automaattiohjauksella, niin ettei sinun tarvitse koko ajan säätää kamiinaa ja että se palaa kaikissa polton vaiheissa (sytytys, poltto, hiillos) mahdollisimman puhtaasti. Lämpöherkkä kaksoismetallijousi laajenee tai supistuu tulipesän lämpötilan mukaan. Jousi säätää ensiö- toisio- ja lasinhuuhtelu paloilmansyötöt tulipesän lämpötilan mukaan niin, että palotapahtuma on mahdollisimman puhdas. Kun tulet on sytytetty, asetat halutun lämpötilan paloilmansäätimellä ja järjestelmä huolehtii kamiinan säätämisestä sen jälkeen.

Takka on saatavilla harmaana tai mustana. Takassa on myös automaattinen sytytystoiminto nopeampaa sytytystä varten.

c-luukku: valurautakarmi näkyvissä

Lisävarusteet

Hwam 3110 malliin saa lisävarusteena palamisilmaliitännän, jonka avulla palamisilma voidaan tuoda joko lattian tai seinän läpi. Teräksinen eduslaatta täydentää kokonaisuuden.

Tekniset tiedot:

Mitat (LxSxK) 478 x 413 x 1055 mm
Lämmitysala 80 m²
Suurin halkojen pituus 33 cm
Paino 87 kg
Värivaihtoehdot musta, harmaa
Teho 2-7 kW
Hyötysuhde 78 %
Nimellisteho 4,5 kW
Hormiliitos päältä tai takaa
Savukanavaliitäntä Ø 150 mm
Savukaasujen ka. lämpötila 295 °C
CO-partikkelit 13%:ssa O2 0,10 %
Energialuokka A
Suojaetäisyys tulenarkaan materiaaliin taakse 100 mm sivuille 200 mm

Hwam paloilmaliitäntä

Tiukentuvat rakennusmääräykset sekä energian korkea hinta ohjaavat rakentamista yhä enenevässä määrin energiatehokkuuteen. Hyvää energialukua tavoitellaan yleisesti tiiviimmällä rakennustavalla sekä tiukasti kontrolloiduilla ilmanvaihtojärjestelmillä. Tulisijan kannalta ongelmaksi voi muodostua riittävä paloilman saatavuus, joka vaikuttaa merkittä-västi tulisijan normaaliin toimintaan. Erityisesti uudisrakentamisessa paloilma kannattaakin tuoda huoneistoon hallitusti joko korvausilma-venttiilillä tai kanavoimalla paloilma suoraan tulisijaan. Ulkoa tuodulla paloilmalla on sekä asumisviihtyvyyden että tulisijan toiminnan kannalta monta etua.

  • Paloilman tuonti ulkoa suoraan tulisijalle takaa riittävän paloilman häiritsemättä talon omaa ilmanvaihtojärjestelmää, jolloin sillä ei ole vaikutusta huoneiston ilmanlaatuun. Tulisijan ja hormin toiminta pysyy riippumattomana rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmästä palon aikana.
  • Paloilman kanavointi estää hallitsemattomia ilmavuotoja.
  • Hallittu paloilman kanavointi estää ylimääräisen ulkoilman pääsyn huoneistoon, ikkunoita ei tarvitse avata eikä vedon tunnetta pääse syntymään.

Hwam kamiinoiden palotekniikka ja Autopilot järjestelmä.

Hwam kamiinoissa paloilma tuodaan tulipesään yläkautta kuumana. Paloilma otetaan takan kuoren sisään jossa tulipesän liekit kuumentavat paloilman ennen kuin se puhaltuu suoraan liekkiin.

Paloilmaa johdetaan tulipesään kolmea eri kautta: Ensiöpaloilma arinan läpi. Toisiopaloilma tulipesän takaosan reijistä. Lasin huuhteluilma lasin yläosasta. Kun kamiina sytytetään, suurin osa paloilmasta tulee ensiöpaloilmansyötön kautta. Sytyttämisen jälkeen ensiöpaloilmansyöttöä säädetään pienemmälle (kamiinan paloilmansäätimestä). Tästä johtuen suurempi osa paloilmasta tulee toisiopaloilma- ja lasinhuuhtelupaloilmakanavista.

Kun tavallisessa kamiinassa säädetään paloilmaa pienemmälle, kamiina alkaa yleensä palamaan kytemällä: puu palaa huonosti, lasiluukku mustuu, piippu nokeentuu ja lämpöä tulee vähän.

Hwam kamiinan Autopilot järjestelmä auttaa säätämään kamiinan paloilmansyöttöä niin, että palaotapahtuma on mahdollisimman hyvä. Kamiinan tulipesässä on kaksoismetallijousi joka reagoi lämpötilaan, ja säätää automaattisesti kaikki kolme paloilmansyöttöä mahdollisimman hyville asetuksille, ottaen huomioon sinun tekemäsi kamiinan tehon säädön.

Eduslasi tai pelti

Peltinen tai kirkkaaksi karkaistusta lasista valmistettu eduslaatta suojaa lattiaa ja viimeistelee kokonaisuuden.