Tyylikäs ja turvallinen teräshormi

Haaveiletko takasta, mutta talostasi puuttuu piippu? Tulisijan voi asentaa jälkikäteen myös piiputtomaan taloon, joten takkahaaveista ei tarvitse luopua. Ihan ensin kannattaa tarkistaa tarvitaanko työhön kunnalta rakennus- tai toimenpidelupa. Vaatimukset vaihtelevat jonkin verran kunnittain.

Helpoin ja edullisin tapa on käyttää teräshormia, jonka asentaminen ei edellytä uuden piipun muuraamista. Talon perustuksiakin on vahvistettava vain, jos tulisija sitä vaatii. Tässä painoraja on 700 kg. Teräshormin asentaminen on nopeaa ja se on heti asennuksen jälkeen käyttövalmis. Tulet vain takkaan ja nauttimaan.

Jalotakan JT-teräshormit ovat moderneja, sileäpintaisia ja turvallisia. Ne sopivat mainiosti myös uudenlaisiksi sisustus­elementeiksi. Hormin eri materiaaleilla ja pinnan värityksellä pystytään mukailemaan sisustuksen värisävyjä. Nyt tuotesarjasta löytyy myös uusi innovatiivinen JT-ilmakanavahormi, joka savunpoiston lisäksi tuo korvausilman suoraan takkaan. Voit tilata tulisijaasi hormin verkkokaupastamme.

Varmista paloturvallisuus

Hormin ostajaa mietityttävät tietysti myös paloturva-asiat. Ennen nykyisten standardien voimaantuloa vuonna 2009 Suomesta oli mahdollista ostaa ns. kevytpiippuja, jotka eivät nykyisiä standardeja täytä. Niitä on mahdollisesti vieläkin käytössä.

Kotimaisilla JT-teräshormeilla on CE-merkki, mikä tarkoittaa, että VTT on ne Suomessa testannut nimenomaan suomalaisiin olosuhteisiin. JT-teräshormit ovat ehdottoman savutiiviitä, joten haitallisia kaasuja ei pääse vapautumaan huoneilmaan. Hormin rakenne estää tehokkaasti sekä ylikuumenemisen että hormin liikkumisen esimerkiksi katolle kertyvien jäiden takia. Hormin kolminkertainen ponttaus ja läpivientien – välipohja, yläpohja – kohdalle asennettava lisäeriste takaavat, ettei lämpösiltaa synny eivätkä talon rakenteet pääse kuumenemaan missään olosuhteissa.

 

 1. hormi
 2. kattoeristeet
 3. sisäkatto
 4. läpivientilaippa
 5. lisäeriste
 6. höyrynsulku
 7. villakaukalo

Yleisimmät syyt palovahinkoihin liittyvät vääriin valintoihin tai huolimattomuuteen: tulisija ja savuhormi ovat yhteensopimattomia koon tai savukaasujen lämpötilan osalta, hormi on asennettu väärin vastoin valmistajan ohjeita, suojaetäisyydet ovat riittämättömiä, hormin kunto on huono tai käyttäjän toiminta on ollut huolimatonta.

Paloturvallisuuden varmistamiseksi on ensisijaista, että hormi ja tulisija sopivat yhteen. Jos ostat tulisijan suoraan verkkokaupastamme tai myymälästämme, tarjoamme automaattisesti valitsemaasi tulisijaan sopivaa hormia. Tämä varmistaa, että hormi on varmasti oikean kokoinen ja liitoskohta oikealla korkeudella. Kaikki JT-teräshormit kuuluvat korkeimpaan T600-paloluokkaan.

Sääntö numero 1: Tulisijan ja hormin oltava aina yhteensopivia.
Sääntö numero 2: Asenna valmistajan ohjeiden mukaan, älä lisää mitään äläkä jätä mitään pois.
Sääntö numero 3: Muista säännöllinen nuohous ja tuhkaluukun tyhjennys.

Kotimainen JT-teräshormi

JT-teräshormit on kotimainen hormimallisto, joka on suunniteltu sopimaan kaikkiin puu­lämmitteisiin tulisijoihin ja kaikkiin sisustustyyleihin. Vaihtoehtoja on runsaasti sekä värien että teknisten ratkaisujen suhteen. Ensimmäisen hormin valmistimme jo yli 30 vuotta sitten ja valmistamme niitä edelleen useiden takka- ja kiuasvalmistajien tuotteisiin. Tutustu myös valmishormin valinnan vaiheisiin.

Valmistusprosessissa käytetään mm. erittäin tarkkaa kuitulaserleikkausta, TIG-robottihitsausta ja pulverimaalausta, joka tuottaa metallille hyvin kulutusta kestävän pinnan. Kaikki omalla tehtaalla.

Ominaisuudet

 • Modulaarinen rakenne mukautuu lähes kaikkiin tulisijoihin kamiinasta leivinuuniin ja keskuslämmityskattilasta takkasydämeen.
 • Asennus on helppoa ja nopeaa mittatarkkojen osien ansiosta. Koko hormipaketti on jo valmiiksi mitoitettu ko. asennuskohteeseen.
 • Lähes rajaton värivalikoima, lisäksi erilaisia metallipinnoitevaihtoehtoja.
 • Runsaasti lisävarusteita poikkeaviin kohteisiin, katolle ja saunaan.
 • Markkinoiden vahvimmat materiaalit
 • Ruostumattoman/haponkestävän savuputken ainevahvuus 1 mm
 • Sinkitystä teräslevystä valmistettu ulkokuori 0,6 mm
 • Teknisen paloeristeen paksuus 60 mm
 • Teknisen paloeristeen tilavuuspaino on vähintään 100 kg/kuutiometri.
 • Viisi hormikokoa
Hormien koot ja painot
JT-hormi JT/125 JT/150 JT/175 JT/200 JT/250
Savuputken sisäØ (mm) 125 150 175 200 250
Savuputken ulkoØ (mm) 255 280 300 330 380
Paino (kg) 10 12 13 18 20
 • Eristeessä oleva ponttaus estää lämpösillan muodostumisen ulkokuoreen.
 • Kaikki hormikoot lämpötilaluokassa T600, mikä takaa hormin kestävyyden vielä 600 asteessakin.
 • Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, mikä varmistaa nopean toimituksen.
 • Kaikki tuotteemme ovat CE-merkittyjä ja Suomessa testattuja, VTT/Eurofins Expert Services Oy.
 • Yksilölliset ratkaisut. Mikäli vakioratkaisu ei riitä, teemme hormin edullisesti toiveittesi ja tarpeesi mukaan.
 • Teknistä tukea saa myös iltaisin ja viikonloppuisin, piirustusten pohjalta toimiva mitoitus- ja hinnoittelupalvelu sekä hormilaskuri.
 • Tarvittaessa voimme järjestää asiakkaalle kontaktin asentajaan.
 • JT-teräshormit ovat edullisia. Perustoimituksen metrihintaan kuuluu kaikki tarvittavat komponentit.
 • Annamme kaikille hormituotteillemme 10 vuoden takuun.