Uusi innovatiivinen ilmakanavahormi

JT-teräshormit-tuoteperheen uusin tulokas on innovatiivinen JT-ilmakanavahormi, joka tuo esilämmitetyn korvausilman suoraan tulisijaan ottamatta sitä huoneilmasta. Ilmakanavahormi kannattaa valita erityisesti silloin, kun rakennus on tiivis ja epäillään mahdollisia puutteita korvausilman saannissa.

Ilmakanavahormi

Tulisija tarvitsee runsaasti ilmaa sekä syttyäkseen että palaakseen. Haasteet takan sytyttämisessä saattavatkin viitata puuteelliseen ilmanvaihtoon. Tuli tarvitsee koko palamisen ajan yli 20 litraa happea sekunnissa, ja jollei korvausilmaa saada raitisilmaventtiilien kautta, se tulee sisään hallitsemattomasti rakenteiden läpi.

Kun tulisijan tarvitsema ilma erotetaan talon muusta ilmanvaihdosta ilmakanavahormin avulla, talon kokonaisvaltainen ilmanvaihto ei häiriinny ja myös sisäilma pysyy raikkaana ja puhtaana. Kun takka saa aina riittävästi korvausilmaa, tuli syttyy helpommin, palaa puhtaammin ja tuottaa vähemmän hiukkaspäästöjä.

Käytännössä ilmakanavahormissa tuloilma virtaa erillistä ilmakanavaa pitkin tulisijaan, kiertää tulisijan kanavistossa tulipesään ja poistuu lopulta hormin savuputkea pitkin ulkoilmaan.

 

Sekä uudisrakennukseen että remonttikohteeseen

Ulkoisesti JT-teräshormin näköinen, muotokieleltään minimalistinen, ilmakanavahormi istuu monenlaisiin tyyleihin ja sisustuksiin etenkin, kun valittavissa oleva väri- ja pinnoitevalikoima on markkinoiden laajin.

Uudisrakennusten lisäksi ilmakanavahormia voi käyttää myös sellaisissa remonttikohteissa, joihin halutaan tulisija, mutta piippua ei entuudestaan ole. Hormin asentaminen ei edellytä piipun muuraamista. On kuitenkin hyvä tarkistaa kunnan rakennusvalvonnasta tarvitaanko työhön rakennus- tai toimenpidelupa. Käytäntö vaihtelee hieman paikkakunnittain.

JT-ilmakanavahormi sopii kaikkiin puulämmitteisiin tulisijoihin takoista leivinuuneihin ja puuliesistä kiukaisiin.

Taatusti paloturvallinen ratkaisu

Paloturvallisuus on aina hormia suunniteltaessa ja hankittaessa vaatimuslistan kärjessä. Kaikilla JT-tuoteperheen hormeilla on CE-merkki, mikä tarkoittaa, että VTT on ne Suomessa testannut nimenomaan suomalaisiin olosuhteisiin.

Ilmakanavahormin kolminkertainen ponttaus ja läpivientien – välipohja, yläpohja – kohdalle asennettava lisäeriste takaavat, ettei lämpösiltaa synny eivätkä talon rakenteet pääse kuumenemaan missään olosuhteissa. Hormi myös lukittuu rakenteensa ansiosta paikoilleen niin, ettei se pääse liikkumaan esimerkiksi katolle kasautuvan lumen ja jään painosta.

Hormit on valmistettu markkinoiden vahvimmista materiaaleista. Hormien savutiiviys on varmennettu monin tavoin, joten haitallisia savukaasuja ei pääse vapautumaan huoneilmaan.

JT-teräshormin rakenne läpiviennin kohdalla varmistaa paloturvallisuuden. Nettitakka.fi

 1. hormi
 2. kattoeristeet
 3. sisäkatto
 4. läpivientilaippa
 5. lisäeriste
 6. höyrynsulku
 7. villakaukalo

Olennaista hormin valinnassa paloturvallisuuden näkökulmasta on hormin ja tulisijan yhteensopivuus sekä koon että lämpötilan osalta. Paloturvallisuutta vaarantavat myös asennus väärin vastoin valmistajan ohjeita, riittämättömät suojaetäisyydet, hormin huono kunto tai käyttäjän huolimaton toiminta.

Myös ilmakanavahormin voi ostaa joko myymälästä tai suoraan verkkokaupastamme, jolloin tarjoamme automaattisesti valitsemaasi tulisijaan sopivaa hormia.

Hormit valmistetaan Kotkassa

JT-teräshormit sekä suunnitellaan että valmistetaan tehtaallamme Kotkassa. Laatu, turvallisuus ja tuotteiden sopivuus suomalaisiin oloihin ovat aina olleet ykkössijalla niin suunnittelussa kuin valmistuksessakin. Ensimmäisen hormin valmistimme jo yli 30 vuotta sitten ja valmistamme niitä edelleen useiden takka- ja kiuas­valmistajien tuotteisiin.

Valmistusprosessissa käytetään mm. erittäin tarkkaa kuitulaserleikkausta, TIG-robottihitsausta ja pulverimaalausta, joka tuottaa metallille hyvin kulutusta kestävän pinnan. Kaikki omalla tehtaalla. Annamme kaikille hormituotteillemme 10 vuoden takuun. Tutustu myös valmishormin valinnan vaiheisiin.

Kokovaihtoehdot

Ilmakanavahormia on saatavissa kolmea eri kokoa. Oikea koko riippuu siitä, kuinka suuren ilmamäärän tulisija palaessaan tarvitsee. Esimerkiksi isokokoinen varaava takka tarvitsee huomattavasti suuremman ilmamäärän palamiseen kuin pieni nykyaikaisella tekniikalla palava kiertoilmatakka.

JT-ilmakanavahormi JT-KI/150/280 JT-KI/150/300 JT-KI/175/330
Savuputken sisäØ mm 150 150 175
Savuputken ulkoØ mm 280 300 330
Ilmakanavan leveys mm 19 30 28
Eristevahvuus mm 40 40 40
Takan kannen aukko Ø mm 210 230 250
Paino kg 16,2 18,1 19,6
Hormin suojaetäisyys 70 mm palavaan materiaaliin.

Ilmakanavahormin perustoimitus sisältää samat osat kuin JT-teräshormikin: välikaton lisäeriste, höyrynsulku, aluskatteen alatuki ja nykyisin pakollinen savupelti. Kokonaisuus mitoitetaan aina yksilöllisesti ko. asennus­kohteeseen ja on täysin valmis asennukseen. Tulisija hormeineen on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen.

Hinnoittelu perustuu metrihintaan, johon kuuluvat kaikki tarvittavat komponentit. Lisätarvikkeita voivat olla esim. pinnoitus tai alaliitoskappale. Vesikaton pellitys­sarja on lisävaruste, joka valmistetaan räätälöidysti aina kohteen mukaan.

Ominaisuudet

Kaikki JT-teräshormit ilmakanavahormi mukaan lukien kuuluvat korkeimpaan T600-paloluokkaan, mikä takaa hormin kestävyyden vielä 600 asteessakin. Mikäli vakioratkaisu ei riitä, teemme yksilöllisen hormin edullisesti toiveittesi ja tarpeesi mukaan. Annamme kaikille hormituotteillemme 10 vuoden takuun.

 • Modulaarinen rakenne mukautuu lähes kaikkiin tulisijoihin
 • Asennus on helppoa ja nopeaa mittatarkkojen osien ansiosta. Koko hormipaketti on jo valmiiksi mitoitettu ko. asennuskohteeseen.
 • Lähes rajaton värivalikoima, lisäksi erilaisia metallipinnoitevaihtoehtoja.
 • Runsaasti lisävarusteita poikkeaviin kohteisiin, katolle ja saunaan.
 • Markkinoiden vahvimmat materiaalit
 • Ruostumattoman/haponkestävän savuputken ainevahvuus 1 mm
 • Sinkitystä teräslevystä valmistettu ulkokuori 0,6 mm
 • Teknisen paloeristeen paksuus 60 mm
 • Teknisen paloeristeen tilavuuspaino on vähintään 100 kg/kuutiometri.
 • Eristeessä oleva ponttaus estää lämpösillan muodostumisen ulkokuoreen.
 • Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, mikä varmistaa nopean toimituksen.
 • Kaikki tuotteemme ovat CE-merkittyjä ja Suomessa testattuja, VTT/Eurofins Expert Services Oy.

Teknistä tukea saa myös iltaisin ja viikonloppuisin, piirustusten pohjalta toimiva mitoitus- ja hinnoittelupalvelu sekä hormilaskuri. Tarvittaessa voimme järjestää kontaktin asentajaan.