Teräshormin valinta

Tulisija määrittää melko tarkasti millainen hormiston tulee olla. Jos ostat hormin tulisijan kanssa suoraan verkkokaupastamme, on esivalinnat tehty jo valmiiksi ja voit olla varma, että hormi sopii täydellisesti valitsemaasi takkaan. Jos ostat hormin erillisenä, seuraa tätä valintaketjua. Mikäli mikä tahansa asia askarruttaa, kysy chatissä tai laita viestiä.

1. Mistä korvausilma tulisijaan

Tulisija tarvitsee aina runsaasti happea palaakseen. Mikäli talon korvausilman saanti on hyvällä tolalla, tavallinen hormi riittää mainiosti. Jos taas rakennus on tiivis eikä raitisilmaventtiilejä ole tarpeeksi, on ilmakanavahormi toimivampi ratkaisu. Se tuo esilämmitetyn korvausilman suoraan tulisijaan ottamatta sitä huoneilmasta.

2. Tulisija johon hormi liitetään

Tarvittava hormikoko riippuu tulisijasta. Mittana käytetään hormin sisäputken halkaisijaa. Vaihtoehtoja on viisi: 125 mm, 150 mm, 175 mm, 200 mm, 250 mm.

3. Hormin sijainti

Tavallisimmat liitokset ovat alaliitos, päältäliitos ja T-liitos. Jos et ole varma tai tilanteesi on poikkeava, kysy chatissä tai laita viestiä. Ratkaisu on olemassa kaikkiin tilanteisiin.

4. Hormin pituus

5. Poikkeamat perustoimitukseen

Piipun  perustoimitus sisältää kaiken tarvittavan. Rakenteellisia poikkeamia perusratkaisuun voivat kuitenkin tuoda mm. kaksikerrosratkaisut, kattotuolin sijainti, sähköjohdot, ilmastointiputket tai tulisijan sijainti esimerkiksi teknisessä tilassa tai saunassa.

6. Hormin pintakäsittely

Saatavana on kymmeniä eri vaihtoehtoja joko maalattuna tai erilaisin metallipinnoin kuten kromattuna tai RST-hiottuna. Mikäli et halua erillistä pintakäsittelyä, hormi toimitetaan sinkittynä.

7. Pellityssarja katolle ja muut lisävarusteet

Pellityksellä varmistetaan vesikaton tiiviys Suomen vaativissa sääolosuhteissa.
Huoltotaso luo nuohoojalle turvalliset ja helpot työskentelyolosuhteet. Toimii myös tehokkaana lumiesteenä hormille.

8. Lisävarusteet saunaan

Lisävarusteilla voi parantaa saunan toimivuutta ja pienentää kiukaan ja hormin suojaetäisyyksiä palaviin materiaaleihin.

9. Asennus

Mikäli tarvitset takan ja/tai piipun asentamiseen apua, ota yhteyttä meihin. Annamme sinulle lähellä omaa paikkakuntaasi toimivan asentajan yhteystiedot. Jokainen yhteistyöasentajistamme on alansa ehdoton ammattilainen. Asennusta ei voi ostaa suoraan verkkokaupasta. Hinta on aina kohteesta ja loppupalvelun tarjoajasta riippuvainen. Kysy tarjous suoraan asentajalta.

Lisätietoja löydät sekä asennusohjeista että asennusvideosta.